Prosciutto: Φέρνει στο χώρο σου γεύσεις και αρώματα από την ιταλική γαστρονομία!

Το Prosciutto δεν διάλεξε τυχαία να πάρει το όνομά του από το ορόσημο προϊόν της γειτονικής Ιταλίας. Τόσο μικρό σε μέγεθος, μα μπορεί να σε εντυπωσιάσει με τις γεύσεις που θα σου γνωρίσει, δημιουργώντας ένα κράμα ιταλικής και ελληνικής κουλτούρας. Αυτή τη μικρή γευστική γωνιά τη λειτουργεί ο Τόλης έχοντας πάντα μαζί του τη γυναίκα του Βασιλική. Έχοντας ολοκληρώσει μαγειρικές σπουδές και μετά από πολλά χρόνια και πολλούς ρόλους που έπαιξε σε χώρους εστίασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Τόλης αποφάσισε να ανοίξει τη δική του επιχείρηση προκειμένου να εκφράσει ελεύθερα την αγάπη του για την μαγειρική.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στο Prosciutto είναι ότι πάντα η πίτσα κέρδιζε τις γευστικές προτιμήσεις τις δικές του και του κόσμου. Επιπλέον, είναι η φύση της τέτοια που σου επιτρέπει να πειραματίζεσαι συνεχώς με νέους γευστικούς συνδυασμούς, δεν σε περιορίζει. Το τελευταίο γεγονός εκμεταλλεύεται στο έπακρο ο Τόλης με τη γυναίκα του σε κάθε ευκαιρία. Οτιδήποτε επιλέξετε να δοκιμάσετε μέσα από τον κατάλογο του Prosciutto, από το πιο μικρό ψωμάκι μέχρι την πίτσα γίγας, είναι φτιαγμένα δια χειρός Τόλη μαζί με τη βοήθεια της συζύγου του.

Η ποιότητα των προϊόντων και η άριστη εξυπηρέτηση δημιούργησαν μια καταξιωμένη επιχείρηση στο χώρο.

Οι χειροποίητες δημιουργίες τους είναι εμπνευσμένες από ταξίδια που πραγματοποίησαν σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, οπότε μετά από κάθε ταξίδι έρχεται κι ένας νέος μαγειρικός πειραματισμός.
Μάλιστα, σύντομα θα κυκλοφορήσει κι ο νέος κατάλογος του μαγαζιού, οπότε ετοιμαστείτε να έρθουν στο χώρο σας χειροποίητες πίτσες και ζυμαρικά που θα σας ξετρελάνουν. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε μια στάση στο Prosciutto μετά τη βόλτα σας στο κέντρο και να πάρετε σε μορφή take-away όποια επιλογή επιθυμείτε. Number one στις προτιμήσεις του κόσμου έρχεται η ομώνυμη πίτσα Prosciutto με σπιτική σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, ντοματίνια, φρέσκα μανιτάρια και φυσικά prosciutto. Απειλητικά την ανταγωνίζεται η Μεσογειακή που φέρει περισσότερο ελληνικά αρώματα με φέτα, ελιά, ντομάτα και θυμάρι. Για τους μακαρονάδες προτείνω τις πέννες με 4 τυριά ή αν είστε από αυτούς που τολμούν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, τα τορτελίνια με chorizo. Φυσικά δεν λείπουν από το μενού τα πεϊνιρλί και οι σαλάτες, όλα φτιαγμένα με προϊόντα προερχόμενα από την τοπική αγορά.

Πέρα από τις πρωτοπόρες γευστικές ιδέες, το Prosciutto είναι το πρώτο μαγαζί στην πόλη μας που φέρνει μια νέα φιλανθρωπική δράση με το όνομα «Σε αναμονή…». Πρόκειται για μία δράση που βοηθάει τους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα, και στην περίπτωση του Prosciutto ένα γεύμα. Ως πελάτης του μαγαζιού λοιπόν, μπορείς να δωρίσεις κάποιο ποσό κι εκείνο θα μετατραπεί από τον Τόλη σε ένα γεύμα σε αναμονή οποιουδήποτε το έχει ανάγκη. Το Prosciutto είναι εδώ για να εγκλωβίσει σε ένα κουτί και να φέρει στο χώρο σου γεύσεις και αρώματα από την ιταλική γαστρονομία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στρώσεις τραπέζι, να καλέσεις στο 25210 21999 και θα φτάσουν άμεσα στα χέρια σου οι πιο γευστικές επιλογές για να τις απολαύσεις.


Store | Prosciutto, City | Δράμα, Address | Φωκίωνος 21, Contact | 25210 21999