Απίστευτο: Η Volkswagen καταργεί κορυφαίο προϊόν της!

Σοκ προκάλεσε η είδηση στην αγορά της Γερμανίας η ανακοίνωση της κατάργησης ενός από τα κορυφαία προϊόντα της Volkswagen.

Έφτασε λοιπόν ο καιρός οι Γερμανοί να αποχωριστούν ένα αγαπημένο προϊόν της Volkswagen που αγαπούσαν ιδιαίτερα εδώ και πολλά χρόνια, και βρισκόταν στον κατάλογο των προϊόντων της από τη δεκαετία του 1970.

Ηλεκτροκίνηση, αλλαγές στο κλίμα, υγιεινή διατροφή

Η τυπική Γερμανία φαίνεται πως πρόκειται να βιώσει αλλαγές λόγω των καταστάσεων. Η ανακοίνωση που ήρθε από το Wolfsburg ισχύει και ίσως ξεκινήσει επανάσταση γιατί η Volkswagen πρόκειται να καταργήσει το Currywurst στα εργοστάσιά της, κάνοντας μια προσπάθεια να λανσάρει εναλλακτικά προϊόντα χωρίς κρέας.

Το μενού της εταιρίας λοιπόν θα διατίθεται πλέον σε μια πιο vegan έκδοση. Ωστόσο τα κλασικά λουκάνικα θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σε μερικές καφετέριες εργοστασίων της. Οι αντιδράσεις φυσικά είναι μεγάλες, μιας και αυτό γιατί πλέον θα είναι δύσκολο να αγοράσει κάποιος το διάσημο currywurst της Volkswagen στο εργοστάσιό του στο Wolfsburg.

Ο λόγος της συγκεκριμένης κίνησης σχετίζεται με το γεγονός ότι μία από τις καφετέριες του εργοστασίου πρόκειται να γίνει πλήρως χορτοφαγική, σύμφωνα με τη Wolfsburger Nachrichten. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος ενός συνολικού στόχου του επικεφαλής σεφ της αυτοκινητοβιομηχανίας να μην σερβίρει στις εγκαταστάσεις έως το 2025 κρέας που θα προέρχεται από εργοστασιακές φάρμες.

Στο τεράστιο συγκρότημα εργοστασίων της VW στο Wolfsburg, υπάρχουν πολλές καφετέριες όπου καθημερινά εξυπηρετούν τον κόσμο. Η απόφαση να αφαιρεθεί το λουκάνικο από το μενού επηρεάζει μόνο μια μερίδα εργαζομένων, και συγκεκριμένα αυτών που βρίσκονται στα πολυώροφα διοικητικά γραφεία. Από τις 20 Αυγούστου λοιπόν, το φαγητό εκεί θα γίνει χορτοφαγικό.

Ο Herbert Diess, διευθύνων σύμβουλος της VW, σε παλαιότερη ανάρτηση του είχε μιλήσει για την απόφαση του επικεφαλής Γαστρονομίας και Εστίασης Nils Potthast. Ο ίδιος, σε ανάρτηση του σχετικά με την απόφαση της εταιρίας, ανακοίνωσε πως το vegan currywurst είναι ήδη διαθέσιμο σε κάποιες από τις καφετέριες της αυτοκινητοβιομηχανίας, εξηγώντας πως όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου στόχου να προσφέρουν  λιγότερο κρέας, περισσότερα λαχανικά και καλύτερα συστατικά στο φαγητό ώστε οι εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας να είναι πιο υγιείς.