Άννα Αζαΐζε. It’s “Μονόκερως” not unicorn!

Μονόκερως, ένα μυθικό πλάσμα που σου φέρνει στο μυαλό κάτι μαγικό και πολύχρωμο όπως κι ο χώρος του μαγαζιού της Άννας που έφτιαξε μόνη με όλες τις χρωματιστές γωνιές και μεθυστικές μυρωδιές να σου γεννούν μια παραμυθένια αίσθηση.

Πολύ εμπνευσμένο όνομα. Πώς αποφασίστηκε;

Σε μια περίοδο που επικρατούσε παντού διακοσμητικά η ιδέα του Μονόκερου αλλά με την αγγλική του ονομασία ‘unicorn’, αποφάσισα να φέρω αυτή την ιδέα στα μέτρα μου και να δημιουργήσω ένα χώρο πολύχρωμο και μοναδικό όπως το πλάσμα που υποδηλώνει.

Υπήρχε η βάση των γνώσεων από προηγούμενη εμπειρία στο χώρο;

Πάντα ήξερα ότι ήθελα να δημιουργώ γεύσεις. Έτσι, μετά από μια απόπειρα σπουδών θεολογίας που δεν ευδοκίμησε, στράφηκα σε αυτό που ήθελα να κάνω εξ αρχής. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική, δούλεψα αρκετά χρόνια σε μαγαζιά, και τελικά ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση.

Η ιδέα δημιουργίας ενός χώρου που θα συνδυάζει γλυκά και αλμυρά snack ήταν δική σου πρωτοβουλία;

Ναι, ήθελα να πειραματιστώ πάνω σε μια ουδέτερη βάση όπως είναι η κρέπα και το pancake με συνδυασμούς πολλών υλικών είτε γλυκών είτε αλμυρών. Η βασική ιδέα ήταν να προσφέρουμε γλυκά και αλμυρά snacks με την συνοδεία καφέ. Είμαστε από τα ελάχιστα μαγαζιά στην πόλη που προσφέρουν καφέ μετά τα μεσάνυχτα μιας και το ωράριο του μαγαζιού είναι 16.00 με 4.00. Εξαίρεση αποτελούν τα Κυριακάτικα πρωινά που παραμένουμε ανοιχτά 10.00 με 16.00 για να ετοιμάσουμε brunches για τους λάτρεις του είδους.

Ήθελα να πειραματιστώ πάνω σε μια ουδέτερη βάση, όπως είναι η κρέπα και το pancake και να παρουσιάσω νέες γεύσεις στον κόσμο.

Τα προϊόντα που προσφέρονται στο μαγαζί είναι φτιαγμένα από εσένα;

Όλα είναι φτιαγμένα από τα χεράκια μου ακολουθώντας πάντα τους υγειονομικούς κανονισμούς. Προτεραιότητά μου είναι να δημιουργώ γεύσεις που ταιριάζουν στα γούστα μου χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά. Χρειάστηκαν πολλές δοκιμές μέχρι να φτάσω σε ένα αποτέλεσμα που να με ικανοποιεί στο 100%, αλλά τα κατάφερα.

Υπάρχει κάποιο προϊόν που να θεωρείται το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού;

Η αλήθεια είναι πως έχουμε αρκετές δημοφιλείς επιλογές. Αν και διαθέτουμε πιο εξεζητημένους πειρασμούς, ο κόσμος υποστηρίζει περισσότερο τις κλασικές γεύσεις. Η μάχη ανάμεσα σε κρέπα και pancake φαίνεται ισοδύναμη. Ακολουθούν τα υπόλοιπα προϊόντα που διαθέτουμε όπως σαλάτες, sandwiches και appetizers.

Τι προσπαθείς να πετύχεις μέσω της επιχείρησής σου;

Θέλω μέσω της δουλειάς μου να δηλώσω την παρουσία μου στο χώρο της εστίασης. Να μοιραστώ τις γνώσεις και την αγάπη μου για τη μαγειρική, και ίσως λίγο παραπάνω για τη ζαχαροπλαστική στην οποία θέλω να εμβαθύνω και να παρουσιάσω κι άλλα πράγματα με τον καιρό.

Άννα, πόσες ώρες περνάς μέσα στο μαγαζί;

Όσες ώρες δουλεύει το μαγαζί, τόσες ώρες θα με βρεις εδώ. Φυσικά έχω την ομάδα μου, τα παιδιά που δουλεύουμε μαζί, αλλά δεν θέλω να βρίσκομαι πουθενά αλλού.

Πόσο εξοικειωμένοι είναι οι πελάτες με τη χρήση των food delivery apps;

Υπερβολικά θα έλεγα! Δουλεύουμε σχεδόν αποκλειστικά μέσω των εφαρμογών delivery, σπάνια χτυπάει το τηλέφωνο.

Αναλαμβάνονται πάρτι και εκδηλώσεις;

Ο χώρος διατίθεται για πάρτι και εκδηλώσεις και φυσικά μπορούμε να καλύψουμε μια μαζική παραγγελία εφόσον μας ζητηθεί έγκαιρα.

Ποια είναι η άποψή σου για την τοπική αγορά καφεστίασης και τους πελάτες της;

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται νέες ιδέες στο χώρο της εστίασης της Καβάλας και βλέπω ότι ο κόσμος τολμά να τις δοκιμάσει, έστω κι αν τελικά μείνει πιστός στη γνωστή του συνήθεια. Πάντως θεωρώ πως αν η υπηρεσία που προσφέρει κάποιο μαγαζί είναι αξιόλογη και ποιοτική δε θα χαθεί και θα διατηρηθεί στο πέρασμα του χρόνου.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Πρωταρχικός στόχος είναι να παραμείνουμε μέσα στις προτιμήσεις του κόσμου. Προσεχές πλάνο είναι να παρουσιάσουμε την περίοδο των Χριστουγέννων κάποιες νέες παρασκευές που ελπίζουμε να αγαπήσει ο κόσμος και τελικά να καθιερωθούν στον κατάλογο.


Store | Μονόκερως, City | Καβάλα, Address | Αντιπάτρου 1, Contact | 2516 007189